I dag och i framtiden
Eva och jag sommaren 2009
Denna sida
På denna sida kommer jag att försöka beskriva mitt liv idag, mina intressen, men också mina tankar inför framtiden. Mitt liv med Eva, som betyder jätte mycket för mig, hoppas jag blir långt så att vi ska kunna uppleva mycket tillsammans.

Lite om min familj och våra vänner. De utgör också en viktig del i mitt liv. Mina intressen såsom egen motion, idrottstävlingar, resande, arbete, det växandet intressen för min släkts historia, kultur, samhällsfrågor, tankar kring livet osv. Eva är mycket filosofiskt intresserade och våra samtal blir gärna lite filosofiska. Ingen av oss är vän av kategoriserande och förenklande. 

Men också om framtiden. Vi har säkert många härliga år framför oss. Som ung satte jag upp väldigt många mål. Lite färre är det idag, men kanske en bättre förmåga att "fånga dagen". Men jag kommer nog aldrig att helt låta bli att sätta upp mål och ha visioner. Det gäller att hitta en bra balans mellan det privata och arbete. Jag har nästan alltid haft förmånen att arbeta med sådant som engagerar mig och känns meningsfullt. Sådant som jag också hoppas har varit till glädje för andra. Jag vill få fortsätta med det. Min framtida inriktning kan säkert vara lite annorlunda än hittills, men behöver inte vara det.

Jag är nog i mycket en föreningsmännsika. Både därför att det är roligt, ger mycket av kamratskap men också för meningsfullheten i det ideella arbetet. Just nu har jag inget tydligt förtroendeuppdrag. I bland känns det ganska skönt, i bland saknar jag det. I framtiden blir det säkert nya uppdrag. Jag är dock fortfarande aktiv som funktionär i Huddinge AIS Friidrott. 

Jag känner mig fri och oberoende. Därför är jag öppen för att pröva nya vägar. En del kan jag göra själv, annat vill jag göra med Eva. Hon har en stor öppenhet för nya utmaningar. Kanske lämnar vi det Huddinge jag så gillar och som jag hittills har levt hela mitt liv i. Mitt uppdrag åt Stockolm stad upphör efter 2010.  Vad jag gör efter det vet jag inte. Mina tankar om det kommer jag säkert att skriva en del om.

I min framtid måste det dock finnas mycket plats för familjen, inte minst för mina barn och barnbarn, men också för Evas familj, för våra syskon och deras familjer och för Evas pappa. Bilden visar Evas dotter Lotta och barnbarn Dinah som säkert kommer att finnas med i min framtid.

Nästa jobb?
I dag arbetar jag med ett projekt - att ta fram ett program och en strategi för utvecklingen i Söderort. Just nu (oktober 2009) har vi startat en omfattande dialog med medborgare och aktörer i Söderort. Det känns spännande och det är ett stimulerande uppdrag. Samtidigt känner jag mer och mer att jag vill börja planera för min fortsatta framtid. Tiden för min projektanställning går ut den sista december 2010.  Självklart kan det genom projektet öppnas framtida möjligheter i staden. Stockholm stad är en bra arbetsgivare och naturligtvis är jag öppen för att åta mig nya uppgifter i staden.

Jag tror till exempel att staden skulle behöva samla och bygga en organisation och nätverk kring de som jobbar med samhällsutveckling i ett mer samlat hållbarhetsperspektiv. Det är inte bara miljöfrågorna som behöver lyftas fram utan också den sociala och ekonomiska hållbarheten kopplat till integrations- och mångfaldsfrågor, lokal utveckling och hur vi skapar ett mer inkluderande samhälle. Jag ser också behov att i mer strukturerade former samarbeta med regionen och grannkommunerna. Men om det är en uppgift för mig det är jag inte säker på. Rent formellt kommer jag att belysa dessa frågorna i mitt förslag till strategi för fortsatt arbete.

När jag lämnade uppdraget som kommundirektör i Huddinge hade jag dels i huvudet att jag ville fokusera på lite färre frågor och dels arbeta lite mindre. I bland kändes det som jag enbart hann scanna ett antal frågor och aldrig tränga in i dem på djupet. Bägge de förhoppningarna har infriats med det nya uppdraget. Men jag erkänner gärna att jag saknar ledarskapet och jag vet inte heller vet om jag förmår att utnyttja min lediga tid så bra.  

Händelser såsom Evas sjukdom 2007 och min mammas bortgång 2008 gjorde att jag funderade mycket på vikten av att ta vara på livet. Lite bättre har jag blivit på det. Samtidigt trivs jag när jag har mycket att göra. Det känns som att man blir effektivare när man har flera åtaganden och därför också hinner med att ta tillvara på livets goda även med ett krävande jobb.

Jag har det senaste åren fått förfrågningar om några jobb som inte har varit i Stockholmstrakten. Till att börja med reflekterade jag inte över dem. Nu börjar jag trots allt fundera på om det skulle kunna vara ett spännande alternativ. Självfallet måste en del praktiskt lösas. Eva är inte heller helt avvisande till att så småningom bo någon annanstans. Kanske kan man kombinera boende i Huddinge/Stockholm med ett boende i en annan stad. Väljer jag att ta jobb i en ort långt borta så bör vi nog också på sikt vara beredda att flytta dit. Till att börja med får man dock skaffa sig en övernattningslägenhet. Dock vill jag inte flytta så långt att vi inte hinner ha nära kontakter med våra familjer.

Vad vill jag då göra? Ja dels kan jag tänka mig chefsjobb av den typen jag har haft. Men chefsansvaret behöver inte var lika stort. Uppgiften är viktigare. Men jag kan också tänka mig att jobba i någon ideell organisation - gärna hjälporganisation. I bland har jag funderat på egen verksamhet. Det skulle t ex vara kul att driva ett pensionat. Men det är nog mer en dröm än en realistisk tanke. Att sitta på kontoret hela dagar tror jag dock inte riktigt är min grej. Jag träffar gärnar mycket människor, håller föreläsningar och gör presentationer. Jag tror också att jag är ganska bra på ledarskap. Det låter kanske skrytsamt men ibland känns det som att jag har förmågor som jag inte fullt ut får uttrycka i dag. Det avgörande för mig innehållet i arbetet och att det känns meningsfullt. Kulturen på arbetsplatsen är också viktig. Den måste vara kreativ, tillåtande och fördomsfri. Bra betalt är inte fel, men samtidigt är min utgiftsnivå ganska låg så jag behöver inte slåss för en topplön.

Bilden: Stockholms stadshus där jag har min nuvarande arbetsplats.

Nya utmaningar
Jag väljer att inte redigera i vad jag skrivit ovan. Tankarna bär fortfarande sin riktighet för mig. Jag är dock nu (maj 2010) på väg mot nya utmaningar. Under några månader kommer jag först att vikariera som stabschef på stadsledningskontoret. Under den tiden kommer jag att kunna avsluta projektet kring Söderort och se till att arbetet integreras i den ordinarie planeringen i staden. Men jag kommer också att få samordna rader av andra uppgifter, vilket känns väldigt spännande. Det kommer säkert att ge mig väldigt mycket kunskap om vad som är på gång i staden i stort.

Den 16 augusti 2010 tillträder jag som t f idrottsdirektör. Jag hoppas på en ordinarie tillsättning efter valet. Det känns som ett jätteroligt, men också viktigt och angeläget uppdrag.  

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.08 | 12:04

Hej! Vad kul att läsa om släkten. Jag härstammar ifrån Beata Charlotta Eriksson g. med Friedric Adler , dotter till Eric Magnusson och Catharina Andersdr Öhman

...
07.06 | 17:23

Hej, intressant sida! Även jag härstämmar från Brita Michelsdotter men genom hennes första man Nicolaus Pemer. MIn mormor var brylling med Glenn Seaborg!

...
10.12 | 23:29

lÄSER MED INTRESSE OM DEN STORA SLÄKTEN ÖHMAN.
Då jag varit förlovad med Walter Öhmans dotter, Kristina, på mitten av1950talet,
vänl.kontakta mig via e+mail.

...
05.12 | 22:48

Mail till dig kommer i retur.

...
Du gillar den här sidan