Skidor och vandring i härlig miljö
Renar utanför stugan på Klockarfjället, Vemdalen
Denna sida
På denna sida kommer jag att försöka beskriva mitt liv idag, mina intressen, men också mina tankar inför framtiden. Ovan ser du några bilder ifrån Vemdalen där jag för två år sedan köpte en stuga med plats också för Nina, barn och barnbarn.Stugan ligger på Klockarfjället relativt nära Västliften vid Vemdalsskalet. 

Lite också om min familj och våra vänner. De utgör också en viktig del i mitt liv. Mina intressen såsom egen motion, idrottstävlingar, resande, arbete, det växandet intressen för min släkts historia, kultur, samhällsfrågor, tankar kring livet.

Men också om framtiden. Jag har säkert många härliga år framför mig. Som ung satte jag upp väldigt många mål. Lite färre är det idag, men kanske en bättre förmåga att "fånga dagen". Men jag kommer nog aldrig att helt låta bli att sätta upp mål och ha visioner. Det gäller att hitta en bra balans mellan det privata och arbete. Jag har nästan alltid haft förmånen att arbeta med sådant som engagerar mig och känns meningsfullt. Sådant som jag också hoppas har varit till glädje för andra. Jag vill få fortsätta med det. Arbetsuppgifterna framöver kommer dock säkert vara i huvudsak av ideell karaktär. Och mer tid får jag för det privata. 

Jag är nog i mycket en föreningsmänniska. Både därför att det är roligt, ger mycket av kamratskap men också för meningsfullheten i det ideella arbetet. Just nu har jag inget tydligt förtroendeuppdrag. I bland känns det ganska skönt, i bland saknar jag det. I framtiden blir det säkert nya uppdrag. Jag är dock fortfarande aktiv som funktionär i Huddinge AIS Friidrott. Mitt engagemang gäller nu i första hand Röda Korset och att hjälpa nyanlända att prata svenska. 

I min framtid måste det dock finnas mycket plats för familjen, inte minst för mina barn och barnbarn, men också för Nina, hennes familj och vänner

Sedan våren 2017 har jag inte arbetat heltid. Efter att först lämnat uppdraget som chef för idrottsförvaltningen och senare som utredare av Stockholms stads möjligheter att att arrangera vinter OS 2026 valde jag i samråd med stadens ledning att sluta min anställning. Därefter har jag haft ett antaI konsultuppdrag. Nu, i november 2019, står jag inför min ordinarie pensionering. Konsultfirman har jag kvar men antalet uppdrag lär bli färre. 

Jag väljer att inte redigera i vad jag skrivit ovan. Tankarna bär fortfarande sin riktighet för mig. Jag är dock nu (maj 2010) på väg mot nya utmaningar. Under några månader kommer jag först att vikariera som stabschef på stadsledningskontoret. Under den tiden kommer jag att kunna avsluta projektet kring Söderort och se till att arbetet integreras i den ordinarie planeringen i staden. Men jag kommer också att få samordna rader av andra uppgifter, vilket känns väldigt spännande. Det kommer säkert att ge mig väldigt mycket kunskap om vad som är på gång i staden i stort.

Den 16 augusti 2010 tillträder jag som t f idrottsdirektör. Jag hoppas på en ordinarie tillsättning efter valet. Det känns som ett jätteroligt, men också viktigt och angeläget uppdrag.  

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.07 | 22:34

Hej Olle,
Varmt välkommen till HIBS!

mvh
//Michael

...
19.05 | 20:14

Hej.

Jag har en Seth Erling Ivar Öhman
f. 1934-03-13 -, Väte, I såsom anfaader och nu undrar jag om detta är någon ni i släkten Öhman känner till?

...
15.02 | 09:35

https://www.sbab.se/1/privat/lana/bolan/rakna_pa_ditt_bolan.html

...
18.08 | 12:04

Hej! Vad kul att läsa om släkten. Jag härstammar ifrån Beata Charlotta Eriksson g. med Friedric Adler , dotter till Eric Magnusson och Catharina Andersdr Öhman

...
Du gillar den här sidan