Blogg

Nu tycks det i princip klart. Joe Biden kommer att bli USA´s president. Och visst känns det bra. Vi kan se fram emot ett bätte samarbete mellan Europa och USA, en förbättrad klimatpolitik och större hederlighet i politiken. Samtidigt känns det obehagligt att över 70 miljoner amerikaner faktiskt röstat på Trump. 

Veckan har präglats av ett antal oroande nyheter. Terrordåden i Frankrike och Österrike är förskräckliga och borde tyvärr oroa oss också i Sverige. Utvecklingen av Covid 19 är också skrämmande. Förvånansvärt att så många tycks negligera de allmänna råden. Man får bara hoppas på bättring annars måste det nog tas till tuffare restriktioner. 

Nu är seriespelet för såväl våra barn- och ungdomar som seniorer igång. Tyvärr kan vi inte tillåta publik på våra matcher för barn- och ungdom. Därtill är våra hallar alltför trånga. För våra A-seniorer som spelar i Fleminghallen kommer vi att tillåta publik. Detsamma för JAS-lagen i Glömstahallen. Dock måste vi begränsa antalet åskådare till förmodligen färre än 50 i Glömsta. Jag besökte Fleminghallen i går. Då tillät vi ingen publik. Först måste vi säkra organisationen. Jag ser dock att det kommer att fungera framöver. Om regeringen tillåter fler än 50 bör vi kunna tillåta fler än 50 i Fleminghallen. Det var kul att se matcherna trots att resultaten inte riktigt gick vår väg. Vi har duktiga spelare.

Arbetet som ordförande i Huddinge IBS är nu i fullgång. Vi har haft flera styrelsemöten, framtidsdiskussion, träffar med tränare och med olika lag. Vi har också dialoger med kommunen och tar nu fram strategier för att få fler sponsorer. Det är väldigt roligt och stimulerande. Ambitionen är att växa både på bredden och i toppen. Alla ska känna sig välkomna. Vi vill ha B- och C-lag för våra seniorer så att man kan fortsätta som innebandyspelare även om man inte är elit. Men vi vill också satsa på våra representationslag. Inom en treårsperiod vill vi att herrlaget åter når division ett och att vårt duktiga damlag blir kvar i allsvenskan. Även det senare är en utmaning då antalet lag i allsvenskan kraftigt kommer att reduceras.

På dagordningen nu står bland annat att ordna Coronasäkra matcher när serien nu kör igång och att se till att våra atcher blir TV-sända.

Så är vi nu åter i Farsta efter fyra veckor i Vemdalen. Åker dock åter på fredag. Vi har haft härliga dagar med renar, bär- och svampplockning, fjällvandringar, vattenfall, golf och trevligt umgänge. Först gästades vi av Anders med familj och sedan av Tony och Valda. Vi hade mycket nöje av bägge besöken.  

Nu är vi stugan på Klockarfjället vid Vemdalsskalet för andra gången denna sommar. Härlig natur även om vädret inte är det allra bästa. Det var varmare när vi var här under Midsommarveckan. Det är fler besökare här än vad det var förra sommaren. men undviker man caféer är det inte svårt att hålla fysisk distans. De första hjortrona har kommit. Blåbären är fortfarande gröna.  

Senaste kommentarer

25.08 | 12:14

Hej, jag är också en Öhman i rakt nedstigande led (äldste son) men från Gustaf Öhman som var Eric Öhmans (nr 7) tvillingbror / Johan Öhman (f 1961)

...
04.06 | 14:44

Spännande läsning, jag härstammar också från Michael Hindersson, och släkten Öhman på min fars sida. Den sista Öhman i släkten var Anna Andersdotter Öhman f1793

...
23.05 | 10:30

Hej! Intressant läsning då jag själv härstammar från Michel Hinderson och Eriksson/Öhman på min fars sida. Fars morfar hette Karl Albert Jansson, från Kolheden

...
14.03 | 16:52

Hejsan!
Jag är lyckligt lottad som bor med köksfönstret mot dammluckorna på Laxbro Gård. Skulle vara väldigt trevligt att få veta hur gammalt huset är? K- märkt

...