Blogg

Kallt Sverige

Det är juldagens morgon. Jag ser tillbaka på en mycket trevlig julafton hemma hos Anders o Elin tillsammans med barnbarnen, Johan, sönernas mamma Berith samt hennes syter med familj. Allt var bra. Fina presenter, god mat och glada barn.

Vårt firande stod i kontrast med situationen som många flyktingar upplever. Vi pratade om det och flera av oss har biragit med att skänka pengar eller begagnade leksaker och kläder. Bra, men fortfarande är skillnaden alldeles för stor. Vi borde nog kunna göra mer.

Temperaturen må vara ovanligt varm i naturen men visst känns det som Sverige blivit kallare under hösten. Tillfälliga uppehållstillstånd, identitetskontroller för att stänga flyktingar ute. För några månader sedan stod flyktingarans situation i centrum för debatten. Nu handlar mer om ordning och reda i Sverige. Frågan är om detta inte är den kallaste julen på länge.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.07 | 22:34

Hej Olle,
Varmt välkommen till HIBS!

mvh
//Michael

...
19.05 | 20:14

Hej.

Jag har en Seth Erling Ivar Öhman
f. 1934-03-13 -, Väte, I såsom anfaader och nu undrar jag om detta är någon ni i släkten Öhman känner till?

...
15.02 | 09:35

https://www.sbab.se/1/privat/lana/bolan/rakna_pa_ditt_bolan.html

...
18.08 | 12:04

Hej! Vad kul att läsa om släkten. Jag härstammar ifrån Beata Charlotta Eriksson g. med Friedric Adler , dotter till Eric Magnusson och Catharina Andersdr Öhman

...
Du gillar den här sidan