Blogg

19 dagar till valet

Valdagen närmar sig. Jag förvånar nog ingen när jag skriver att jag önskar vi åter få en alliansregering. Dock inser jag att de fyra allianspartierna inte kommer att få egen majoritet. Förhoppningsvis bli man större än de rödgröna och alldeles säkert större än nuvande partier i regeringen (S och MP). För att kunna regera måste en ny alliansregering vara beredd till uppgörelser med nuvarande regeringspartier men också visa respekt för de åsikter sverigedemokraterna och vänsterpartiet har i olika sakfrågor.

För mig är det främmande att bygga en regeringspolitik på varken sverigedemokraterna eller vänsterpartiet. Det är bra att också vänsterns historia nu diskuteras liksom deras företrädares stöd till diktaturer runt om i världen. Socialdemokraterna har tidigare varit tydliga i sitt avståndstagande till vänsterpartiet. Och det är väl inte för inte som Löven inte velat ha med dem i regeringen. 

Dock tycker jag att det är viktigt, i ett samhälle som vi vill ska präglas av öppenhet och respekt för alla människor, att man också kan föra samtal med alla. Det tror jag också är en framgångsrik väg att få de man tycker är mindre toleranta att bli mer toleranta. Därför måste man också kunna prata med SD ch V. Man måste också ta hänsyn till deras uppfattningar vid behandlingen av ärenden i riksdagen. Det känns angeläget att väljarmajoriteten får styra i beslut i olika sakfrågor i riksdagen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.07 | 22:34

Hej Olle,
Varmt välkommen till HIBS!

mvh
//Michael

...
19.05 | 20:14

Hej.

Jag har en Seth Erling Ivar Öhman
f. 1934-03-13 -, Väte, I såsom anfaader och nu undrar jag om detta är någon ni i släkten Öhman känner till?

...
15.02 | 09:35

https://www.sbab.se/1/privat/lana/bolan/rakna_pa_ditt_bolan.html

...
18.08 | 12:04

Hej! Vad kul att läsa om släkten. Jag härstammar ifrån Beata Charlotta Eriksson g. med Friedric Adler , dotter till Eric Magnusson och Catharina Andersdr Öhman

...
Du gillar den här sidan